Prowadzone w Wyższej Szkole Zarządzania i Przedsiębiorczości studia podyplomowe z bezpieczeństwa żywności skierowane są do osób, których praca związana jest z żywieniem ludzi. Zdobyta wiedza będzie szczególnie przydatna dla pracowników jednostek ochrony zdrowia w tym ośrodkach opieki długoterminowej. W zajęciach poszerzają informacje na temat sposobów właściwego przechowywania oraz transportowania żywności.
Uczestnicy zapoznają się z aktami prawnymi regulującymi bezpieczeństwo żywności. Studia podyplomowe na tym kierunku prowadzone są na terenie uczelni oraz przez internet. Ułatwienie to jest doceniane przez osoby mieszkające w znacznej odległości od uczelni. Słuchacze korzystający z internetu mogą w dowolnym czasie wracać do udostępnianych materiałów. W ramach zajęć omawiane są także dodatki spożywcze oraz wpływ, jaki mają na bezpieczeństwo żywności. Studia podyplomowe ze względu na praktyczne ukierunkowanie polecane są osobą mającym aktywny kontakt z daną dziedziną.
Wyższa Szkoła Zarządzania i Przedsiębiorczości z siedzibą w Wałbrzychu Wrocławska 10 58-309 Wałbrzych
Wyższa Szkoła Zarządzania i Przedsiębiorczości z siedzibą w Wałbrzychu Wrocławska 10 58-309 Wałbrzych
2019-08-20